عنوان: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
سطح برگزاری: ملی
وب سایت: https://seminars.usb.ac.ir/10th_mining/fa-ir/Page23586/
ایمیل: 10th_mining@usb.ac.ir
تلفن دبیرخانه: ۳۱۱۳۶۴۶۴-۰۵۴
برگزارکننده / برگزارکنندگان: انجمن مهندسی معدن ایران و دانشگاه سیستان و بلوچستان
محل برگزاری: زاهدان – بلوار دانشگاه – دانشکده مهندسی شهید نیکبخت – گروه مهندسی معدن
آخرین مهلت ارسال مقالات: ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
اعلام نتایج داوری: ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
آخرین مهلت ثبت نام: ۱۴۰۰/۱۱/۱۵
تاریخ برگزاری: ۳ الی ۴ اسفند ۱۴۰۰
دبیر علمی: دکتر سیدامیراسعد فاطمی
دبیر اجرایی: دکتر محمدجواد آذین فر
شماره همراه دبیر: ۳۱۱۳۶۴۶۴-۰۵۴
محورها:
استخراج معادن
فضاهای زیرزمینی
مکانیک سنگ و ژئوتکنیک
فرآوری مواد معدنی
اقتصاد و مدیریت در معادن
محیط زیست، بازسازی، ایمنی و بهداشت
مکانیزاسیون و اتوماسیون در معادن
توضیحات:
نقش معادن و منابع در رشد اقتصادی هر کشوری انکار ناپذیر است. کشورمان با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیر نفتی)، ۳۷ هزارمیلیارد تن ذخایر کشف شده و ۵۷ هزارمیلیارد تن ذخایر بالقوه، در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان قرار دارد و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب می آید. بدون تردید بهره برداری از معادن کشور، یک عامل کاملا مثبت و مهم در رشد و توسعه اقتصادی است. از طرف دیگر معادن، تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه یک کشور نقش بسزایی دارند .
شناخت مزیتهای سرشار معدنی و هدایت سرمایهها و منابع به سمت بهرهبرداری و فرآوری آنها و در نتیجه افزایش ارزش افزوده و ایجاد توان رقابتی در بازارهای بینالمللی از جمله مهمترین راه های رونق تولید و رسیدن به توسعه است. به کارگیری ظرفیتهای بالقوه معادن و حرکت در جهت شکوفایی آن نیازمند ایجاد زیر ساختهای لازم و همچنین رویکرد علمی و استفاده از فناوری های روز است .
تحقیق و توسعه موفق، فناوری جدیدی تولید می کند که هزینه تولید را کاهش، کیفیت کالاهای معدنی موجود را افزایش، اثرات مخرب محیط زیستی را کم، و ایمنی و سلامتی را بهبود می بخشد. رویکرد صحیح به جنبه دانش بنیان معدنکاری نشان می دهد دانش، نقش مکمل عملیات را بعهده دارد، و برای تاثیرگذاری بیشتر، نیروهای انسانی با قابلیت و توانایی مختلف نیاز است و باید به جای “عملیات”، بر روی “تولید ارزش” تمرکز داشت زیرا نوآوری مداوم، کلید دستیابی به مزایای دراز مدت است .
با گسترش مرزهای دانش و ایجاد تخصص های مختلف، کنفرانس های علمی می توانند نقش موثری در ایجاد ارتباط میان متخصصین دانشگاهی با جامعه معدنی ایفا نمایند. این نقش می تواند شامل ترویج و تولید علم، مشاوره های تخصصی، استاندارد سازی، ارتباط با صنعت و خلاقیت و نوآوری باشد . در این راستا، انجمن مهندسی معدن ایران هرساله کنفرانس مهندسی معدن را با هدف به اشتراک گذاری دستاوردهای علمی در زمینه های مرتبط با علوم معدنکاری برگزار می نماید. دهمین دوره کنفرانس مهندسی معدن ایران نیز به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان در اسفند ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد که امید است با مشارکت فعالان بخش معدن در این رویداد، زمینه رشد و بالندگی بیشتر کشور عزیزمان را فراهم آورند .
وجود کانسارهای نسبتا غنی و متنوع معدنی و امکان توسعه فعالیت های معدنی و قرار داشتن استان بر روی کمربندی فلزائی و معدنی با ذخایری مانند کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا وکانسارهای غیرفلزی متنوع این امکان را فراهم می سازد که محور توسعه استان بر اساس معدن و صنایع معدنی برنامه ریزی گردد. همچنین وجود نهادهای مهم اقتصادی و توسعه ای در سطح استان بویژه دسترسی به آب های آزاد اقیانوسی و منطقه آزاد چابهار با امتیازات ویژه برای سرمایه گذاری تولیدی و خدماتی و امکان ترانزیت کالاهای معدنی و همچنین وجود ۵ بازارچه مرزی در طول نوار مرزی استان با کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان می تواند به رونق معدنکاری در استان سیستان و بلوچستان کمک شایانی نماید.
در پایان، از همه پژوهشگران، صاحبنظران، دانشمندان و دست اندرکاران دعوت می کنیم که با ارسال مقالات، ایده ها و تجربه های خود به ما بپیوندند. امید است با برگزاری این کنفرانس در دانشگاه سیستان و بلوچستان و امکان حضور فیزیکی متخصصین معدن کشور با رفع محدودیت های ناشی از شیوع بیماری کرونا، علاوه بر معرفی پتانسیل های معدنی استان، میزبان خوبی برای مهمانان عزیز شرکت کننده در کنفرانس باشیم .
کلید واژه ها: کنفرانس، مهندسی معدن، کنف نشر، پایگاه اطلاع رسانی
گروه: فنی و مهندسی